NOU! Am introdus noi sortimente pentru pastele fără gluten!

Blogul răstăuțelor, cu și despre paste

Producția internă de alimente vs importul produselor alimentare
Producția internă de alimente vs importul produselor alimentare
Umblăm mult pe la târguri in țară. Anul asta o fost unul atipic pentru producătorii de alimente și nu numai. Zilele trecute în timp de lucram prin atelier, am ascultat un reportaj pe tema aceasta. Reportajul spunea că "în anul 1995, România importa numai 2,4% din resursele necesare consumului intern. Acum, ponderea importurilor a crescut la aproape jumătate din necesarul de consum intern (mai... Citeste mai mult
Ce cantitate de paste îi suficientă la o masă
Ce cantitate de paste îi suficientă la o masă
M-am gândit să vă scriu azi, despre cantitatea de paste (taietei) ce se mănâncă de regulă la o masă. Vecinul meu îi bucătar, așa că am mers direct la sursă pentru informația asta. El îmi spunea că la ei în restaurant , cantitatea de paste folosită, depinde foarte mult de sosul ce îl folosește. Dacă avem un sos mai lichid, cum îi sosul de rosii sau cel pesto, atunci vom avea nevoie de până... Citeste mai mult
Paste extrudate vs paste laminate
Paste extrudate vs paste laminate
Pentru început îi musai să vă explic diferența dintre cele două procese. 1 . Laminare (La noi) pastele îs întinse treptat până ajung subțiri cât să ne fie pe plac. Aici pasta trece prin cel puțin 6-8 trepte de laminare, pentru a se întinde treptat și pentru a nu forța aluatul. 2 . Extrudare Aici aluatul este forțat să iasă printr-o matriță din diferite materiale, de la plastic, la bronz,... Citeste mai mult
Care îs cele mai bune paste?
Care îs cele mai bune paste?
De multe ori ne întreabă lumea cu ce îs mai deosebite pastele noastre de cele din marile magazine. La prima vedere ai tendința să zici, apoi îs tot paste și una și alta. Da' eu te întreb, de ce pâinea dintr-un loc are un gust și din alt loc are cu totul alt gust? Sau de ce zacusca de la un producător îi altfel, față de aceeași zacuscă, cu aceleași ingrediente, de la altul? La fel și la paste,... Citeste mai mult
Cum să alegi forma de paste potrivită
Cum să alegi forma de paste potrivită
Pastele* îs mâncarea cea mai ușor de preparat. Pui o oală de apă la fiert, timp in care, in tigaie prepari rapid un sos și gata-i masa in maxim 20 de minute. Da' ce paste pui la fiert in oală? Alegi forma pastelor în funcție de sosul ce îl pregătești după cum urmează: ✅ Dacă ai un sos mai lichid, îți recomand o pastă scurtă ce retine foarte bine sosul. Nu ai vrea să mănânci pastele goale... Citeste mai mult

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!