1. Laminare
(La noi) pastele îs întinse treptat până ajung subțiri cât să ne fie pe plac. Aici pasta trece prin cel puțin 6-8 trepte de laminare, pentru a se întinde treptat și pentru a nu forța aluatul.
2. Extrudare
Aici aluatul este forțat să iasă printr-o matriță din diferite materiale, de la plastic, la bronz, teflon, etc. Pastele ajung sa se încălzească la o temperatura de peste 45 de grade datorită forței de presare, în funcție de forma matriței.
Și amu să vă zic de ce îi o diferență mare între lăștile laminate și cele extrudate.
✅ Lăștile laminate au mai multe oua în compoziție
✅ Lăștile laminate au grosimea data de noi, nu de aparat, spre deosebire de cele extrudate care au grosimea data de o matriță.
✅ Lăștile laminate, dacă se întind treptat, nu trec printr-un proces de încălzire a aluatului
✅ Lăștile laminate au o textura fina pe margini, pe când cele extrudate se exfoliază( în funcție de materialul din care îi făcută matrița)
✅ Lăștile laminate îs lucrate manual și se fierb mult mai repede.
Nouă ne plac lăștile laminate pentru textură, timp de fierbere scurt și mai ales gust 😋
✅ Lăștile laminate îs lucrate manual și se fierb mult mai repede.
Nouă ne plac lăștile laminate pentru textură, timp de fierbere scurt și mai ales gust 😋