Beneficiază de un super preț la răsucitele amestecate, alege pachetul cina cu prietenii sau pune în cos 4 pungi de răsucite și ai un super preț

Ce cantitate de paste îi suficientă la o masă

Ce cantitate de paste îi suficientă la o masă
M-am gândit să vă scriu azi, despre cantitatea de paste (taietei) ce se mănâncă de regulă la o masă.

Vecinul meu îi bucătar, așa că am mers direct la sursă pentru informația asta. El îmi spunea că la ei în restaurant , cantitatea de paste folosită, depinde foarte mult de sosul ce îl folosește. Dacă avem un sos mai lichid, cum îi sosul de rosii sau cel pesto, atunci vom avea nevoie de până la 100 de gr de paste/ persoană, pentru o masă. Dacă sosul îi mai consistent atunci cantitatea de paste, taietei, scade pana la 60-70 gr/ persoană.

Cantitățile de mai sus îs valabile pentru pastele sau tăiețeii din comerț, care îs făcute doar din apă și făină( valabil pentru cea mai mare parte a tipurilor de paste sau taietei din marile supermarketuri).  Pastele astea îs goale din punct de vedere nutrițional pentru că făina, de cele mai multe ori, îi de slabă calitate, iar apa... îi apă. O făină foarte procesată nu mai are aproape nici o fibră și mai nimic din bobul de grâu, de aceea pastele sau taieteii din făină integrală sunt cele mai sățioase, pentru că în făina integrală se găsesc toate componentele bobului de grâu.

Pentru un regim de viață sănătos, corpul nostru are nevoie de nutrienți. Așa am gândit noi, pastele cu legume. 
Copiii îs cei mai mari iubitori de paste si tăieței, dar și cei mai mari "ne-mâncători" de legume. Tocmai de aceea ar trebui să ne folosim de toate alimentele care ne aduc un plus de nutrienți atât copiilor noștri cât și nouă. 

De multe ori ne gândim că un anume produs îi prea scump, dar nu ne gândim la urmările pe care le au consumul de alimente proaste.
Când consumi un aliment bun pentru corp, acesta nu are nevoie de o cantitate foarte mare pentru a se simți plin, pentru că își ia toate cele necesare din alimentul plin de nutrienți. În schimb când ai nevoie să mănânci, o cantitate mai mare dintr-un aliment atunci corpul nu își ia cele necesare pentru consumul de energie. 

O altă teorie spune că atunci cand îi oferi corpului tot ceea ce are nevoie senzația de foame apare mai târziu.

In toate pastele noastre găsești făină de grâu dur, făină integrală de grâu, hrișcă, tapioca, porumb sau secară, ouă de la găini crescute la sol și legume proaspete.

Ne-ar fi foarte ușor să adaugăm stabilizatori sau legume sub diferite forme de prafuri (ocupă mai puțin loc, sunt mai ușor de procurat, au termen mai mare de valabilitate, etc), DAR preferăm să folosim legumele cât mai proaspete pentru un plus de nutrienți în farfuria ta și a noastră, da' o să detaliez asta intr-o alta postare pe blog :)
Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!