Astăzi îți arătăm o rețetă clasică și delicioasă: paste cu hribi și smântână, o combinație simplă, dar cu gust desăvârșit. E genul de mâncare care nu cere ingrediente sofisticate, dar care îți oferă o experiență autentică, de munte.
Iar ca totul să fie și mai bun, îți recomandăm să folosești Paste cu hribi tip scoici din hrisca, tapioca si porumb (din faina fara gluten) – paste artizanale lucrate manual, cu hribi uscați lent, culeși din pădurile Maramureșului.
Ingrediente pentru 2 porții
-
250 g Scoici cu hribi Răstăuțe Maramureșene
-
200 g hribi proaspeți (sau hidratați, dacă sunt uscați)
-
200 ml smântână pentru gătit
-
1 ceapă mică
-
2 căței de usturoi
-
2 linguri ulei sau unt
-
50 g parmezan ras
-
sare și piper, după gust
-
pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare – rețeta hribi cu paste și smântână
-
Pregătirea hribilor
Dacă folosești hribi uscați, pune-i la hidratat în apă caldă timp de 20 de minute. Hribi proaspeți? Îi cureți și îi tai bucăți potrivite. -
Călirea aromelor
Încinge o tigaie mare cu ulei sau unt. Adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul, lăsându-le să devină aurii. În momentul în care aroma umple bucătăria, adaugă hribii și călește-i 5–6 minute, până lasă un sos propriu. -
Sosul cremos
Adaugă smântâna și las-o să se îngroașe ușor, amestecând continuu. Condimentează cu sare și piper. Dacă vrei un plus de gust, pune și puțin parmezan direct în sos. -
Pastele
Fierbe pastele cu hribi artizanale în apă cu sare, conform instrucțiunilor (aprox. 6–8 minute). Scurge-le și păstrează o jumătate de cană din apa în care au fiert. -
Amestec final
Pune pastele direct în tigaie peste sosul cu hribi. Dacă sosul pare prea dens, adaugă câteva linguri din apa de la paste. Amestecă bine, să se lege aromele. -
Servire
Presară deasupra pătrunjel verde și parmezan ras. Servește imediat – e o bucurie în farfurie.
Sfaturi de servire
-
Dacă vrei un gust mai intens, adaugă și un strop de vin alb în sos, înainte să pui smântâna.
- Hribii merg minunat cu un pic de cimbru sau rozmarin, dar și simpli sunt perfecți.
- Rețeta se potrivește și în zilele de sărbătoare, ca fel principal, dar și ca prânz rapid în timpul săptămânii.
Această rețetă cu hribi este dovada că lucrurile simple sunt cele mai bune. Cu doar câteva ingrediente și cu paste artizanale cu gust autentic, poți aduce în farfurie o parte din bogăția pădurilor din Maramureș.
Dacă vrei să încerci și tu, nu uita să folosești Scoici cu hribi de la Răstăuțe Maramureșene – vei simți diferența de la prima îmbucătură.
De ce să alegi paste cu hribi Răstăuțe Maramureșene?
- Paste lucrate manual, cu făină de hrișcă, tapioca și porumb
- Fără conservanți și aditivi – doar ingrediente naturale
- Cu hribi uscați lent, culeși din pădurile Maramureșului
- Textură perfectă și gust intens de ciuperci de munte