Durata de livrare: 7 zile lucratoare
No, aici nu-i vorba de niște paste simple.
Povestea începe cu un dovleac imens, cât roata carului. L-am primit într-o zi friguroasă, dimineața, când numai ce am pășit în atelier cu o cafea aburindă. Producătorul meu de legume a adus un dovleac plăcintar uriaș, greu de cărat, dar și mai greu de tăiat.
Atunci am știut că trebuie să fac ceva special din el.
L-am tăiat, l-am pus la cuptor la foc mic… și numa’ ce s-o umplut atelierul de miros de iarnă, plăcintă caldă și copilărie.
Era momentul ideal să fac lășcuțe și răsucite cu dovleac și cu încă un ingredient special de iarnă… scorțișoară!
După ce dovleacul s-o caramelizat frumos, l-am amestecat cu ouă proaspete, făină de grâu dur și un praf de scorțișoară. Fără E-uri, nimic artificial!
Fâșiile delicate de lășcuțe le-am așezat la usucat.
Și acum, am vrut să văd gustul. Am luat o porție de lășcuțe și le-am fiert în lapte. La final le-am scos în farfurie, cu laptele aromat cu tot, și am adăugat o linguriță de miere. Gustul a fost catifelat, de copilărie și iarnă în același timp.
Tu poți să le pregătești acasă cum vrei tu: fierte în lapte (sau în apă), cu miere, cu un praf de scorțișoară. Dacă vrei ceva mai festiv, le poți pregăti la cuptor cu brânză și stafide. Iar dacă ești o fire creativă, poți să le pregătești în variante ieșite din comun: cu nucă măcinată sau ca un desert cu câteva straturi de mere coapte și cremă de vanilie.
Dar sunt sigură de un lucru: vei simți gustul curat, aromat, de iarnă, în fiecare mușcătură.
Lășcuțele astea le pregătesc doar în sezonul rece, înainte de Crăciun, în ediție limitată.
Comandă-le cât încă îi găsești aici și bucură-te de un gust cu totul special.
Îmbrățișări din Maramu`!
Ingrediente:
Se Fierb La Foc Domol 3-5 Min.: