Durata de livrare: 7 zile lucratoare
No, pastele astea-s cu totul speciale!
Într-o dimineață friguroasă, când abia am deschis atelierul și sorbeam cafeaua aburindă, apare în ușă producătorul meu de legume, ținând în brațe un dovleac cât un copil.
Era același soi de dovleac plăcintar care creștea și la bunicii mei pe câmp.
Este ușor de gătit, dar foarte greu de tăiat (e tare ca piatra).
L-am spălat, l-am tăiat cu atenție și l-am pus în cuptor, la foc mic, până a prins o crustă subțire caramelizată.
Când am deschis ușa cuptorului… no, s-o umplut tot atelierul de miros de iarnă, de copilărie și de plăcintă caldă.
Am pregătit celelalte două ingrediente simple și curate, care fac rețeta asta specială: făina de grâu dur și ouăle proaspete. Și știam că mai trebuie să adaug ingredientul secret de iarnă: scorțișoara.
Am pus exact cât trebuie, ca să simți Crăciunul în fiecare răsucitură.
Apoi am început treaba cu frământatul, întinsul, tăiatul și uscarea lentă, așa cum fac la orice pastă pe care o pregătesc aici în atelier.
No, și ca să fiu sigură, am fiert o mână de răsucite în lapte. Când s-o ridicat aburul dulceag și blând, am stins focul. Mi-am pus în farfurie, am luat prima lingură… și m-am oprit. O textură catifelată, gust cald, aromă de sărbătoare.
Așa bunătate n-am mai făcut până acum!
De atunci, mi-am zis că-i musai să fac o ediție specială pentru Crăciun.
Răsucitele ies numa’ bune fierte în lapte, cu o linguriță de miere, într-o seară rece, sau într-un cuptor încins, cu brânză și stafide, dacă vrei ceva mai deosebit.
Am folosit ingrediente sănătoase. Nimic artificial, fără E-uri!
No, și așe fac aici în atelier Răsucitele cu dovleac și scorțișoară, în ediție limitată.
Comandă-le cât încă sunt disponibile.
Îmbrățișări din Maramu`!
Ingrediente:
Se Fierb La Foc Domol 8-12 Minute.: