Istoria păturii de răstăuțe
Copil fiind, mi-am petrecut vacanțele alaturi de bunici la țară. Bunica mea frământa în fiecare săptămână aluat pentru tăiețeii de casă ce îi folosea pentru supa de duminică.
Aluatul îl întindea foarte subțire și îl punea la zvăntat în camera de la drum. În camera de la drum, bunica avea pregătit pe un pat, un loc acoperit cu o pătură și prosoape pe care întindea aluatul. De aici, dar și de la dimensiunea mare a aluatului întins, acesta a căpătat numele de pătură de răstăuțe.
De fiecare dată când bunica făcea tăietei, ne dădea colțuri din aluat să ni le punem la prăjit pe sobă. Bucata asta de aluat reprezină pentru noi o parte din amitirile copilăriei petrecute la bunici.
Ingredinete
Făină de grâu dur, ouă, spanac, sfeclă și ardei.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.