Scoicile noastre cu leurdă – o bunătate de primăvară, făcută cu grijă și cu ce-i mai bun din natură!
No, paste ca astea nu afli oriunde! Îs lucrate cu drag și migală, numa’ din făină de hrișcă, tapioca și porumb, cu ouă proaspete și leurdă fragedă, culeasă când îi mai bună, primăvara devreme, când pădurea-i plină de verde și aerul îi tămăduitor.
Leurda, numa’ să o miroși, că-i ca un fir de usturoi sălbatic, da’ mai domol și mai fin! Îi plină de sănătate – curăță sângele, ține inima tare și dă vlagă trupului. Îi cunoscută din moși-strămoși că-i leac bun pentru întărirea imunității și pentru o primăvară cu spor și sănătate.
În aluat, leurda își lasă aroma ei proaspătă și verde, îmbinându-se numa’ bine cu dulceața făinii de porumb și cu textura fină dată de tapioca. Ouăle proaspete le fac și mai hrănitoare, iar făina de hrișcă le dă o consistență faină, de să-ți vină să le pui numa’ cu un pic de unt și-o mână de verdeață. Când le fierbi, scoicile rămân ferme, numa’ bune de prins gustul sosurilor ori de mâncat așe, cu un strop de ulei bun și-un praf de sare.
Le uscăm la aer curat, fără grabă, ca să-și păstreze toate bunătățile. Și numa’ din materie primă de cea mai bună calitate le facem, să iasă așe cum trebe. Le împachetăm cu grijă, în pungi biodegradabile, numa’ bune de dus acasă și de pus pe masă.
Că la noi în Maramu’, numa’ ce-i făcut cu suflet și din darurile naturii ajunge să fie cu adevărat bun!
Scoicile nu conțin sare adăugată.