Informații generalePastele noastre amestecate cu legume – o minune de gust și culoare, făcute cu suflet de maramureșean! No, paste ca astea nu-s orice paste! Le facem cu grijă și cu mare rânduială, din ce-i mai bun din natură: făină de grâu dur de cea mai bună calitate, ouă proaspete, spanac ce dă culoarea verde vie, sfeclă cu roșu intens și ardei, de la galben la roșu, plini de vitamine. Rezultatul îi o adevărată feerie pe masă, cu culori naturale obținute numai din legume, ca să-ți încânte nu numai gura, ci și ochii! Ingrediente și măiestrie în lucru
Făina de grâu dur: O folosim din belșug, că-i plină de proteine și dă pastei o textură fermă și elastică, ca la vremurile bune.
Ouăle proaspete: Le adăugăm cu drag, ca să le dea pastelor o consistență bogată și un gust plin.
Legumele colorate (spanac, sfeclă, ardei): Le prelucrăm cu grijă, păstrându-le culoarea naturală, pentru a crea o paletă vibrantă ce transformă orice farfurie într-o adevărată operă de artă culinară.
Măcar și aluatul-l frământăm încet, ca să se dezvolte bine glutenul, apoi-l modelăm în diverse forme – de la laști, la răsucite și scoici – toate făcute din inimă în atelierul nostru din Baia Mare. Le usucăm la aer curat, la temperaturi blânde, ca să-și păstreze toți nutrienții și culoarea. Ambalare și sustenaibilitate Le împachetăm cu mare grijă în pungi biodegradabile, făcute din materiale ecologice, care se descompun natural. Așa, păstrăm nu doar calitatea pastelor, ci și natura, pentru că suntem mândri de tradițiile noastre și de grija față de mediul înconjurător. Beneficii și utilizare Aceste paste nu-s doar gustoase, ci și sănătoase: bogate în vitamine și minerale, le faci ca să-ți lumineze orice preparat. Culorile vibrante transformă orice farfurie într-o feerie, fie că le pui în salate reci sau ca bază pentru feluri principale sofisticate, cu sosuri simple de roșii, pesto sau chiar cu fructe de mare și carne. Mod de preparare Le fierbi la foc domol – la un nivel de 5-6 pe plita cu inducție – în apă clocotită și le lași 8-10 minute, până când rămân ferme, da totuși bune de prins sosurile. După ce-s fierte, poți să le savurezi cum, cu un strop de unt, ulei bun sau cu verdeață, după gust. La noi în Maramu’, paste ca astea, făcute cu drag și după rânduială, ies cu adevărat bune și te poartă înapoi la gusturile de odinioară, când natura dădea ce-i mai bun pentru masă și pentru suflet!
Am descoperit Rastaute maramuresene; intr-o vara fiind in vacanta in satul Breb, judetul Maramures. In curtea unei casute-pensiune o fetita de aproximativ cinci anisori isi manca cuminte portia de paste la o masa. In acel decor parea o mica fetita-printesa desprinsa din picturile lui Renoir. Mama fetitei, proprietara pensiunii, o doamna foarte amabila, ne-a vorbit despre povestea casutei-pensiune, despre istoria locurilor cu o foarte mare pasiune. In timp ce vizitam pensiunea si eram introdusi in tainele tehnicii de constructie, de imbinare a lemnului, am descoperit intr-un colt un stand cu .... Rastaute ::)). Am intrebat daca dumneaei le face si mi-a spus ca, nu, ci niste priteni de la Baia Mare, si cum nu voiam sa plec fara sa ii multumesc intr-un fel pentru amabilitate si timpul petrecut cu noi am cumparat cateva pungute cu Rastaute. De atunci Rastautele Maramuresene sunt pastele care se consuma la noi in familie si se fac cadouri la prieteni. Cei care vor gusta o singura data Rastautele se vor indragosti de ele si vor uita de tot ce inseamna pasta fainoasa din comert, fie ele facute la mama lor in Italia. Le cumpar de pe siteul Rastautemaramresene.ro, eMag si de la targurile traditionale din Bucuresti.
Gustati-le si nu veti regreta!!
Dau dependenta :))
p.s. Biletelul gasit in cutie cu desenele pastelor vesele si intrebarea: Tu ai zambit azi? il voi pune intr-un loc pe care sa-l vad dimineata sa imi insenineze ziua. ;)
Felicitari echipei Rastaute Maramuresene!
Multa inspiratie !!
Victoria,
Am descoperit Rastaute maramuresene; intr-o vara fiind in vacanta in satul Breb, judetul Maramures. In curtea unei casute-pensiune o fetita de aproximativ cinci anisori isi manca cuminte portia de paste la o masa. In acel decor parea o mica fetita-printesa desprinsa din picturile lui Renoir. Mama fetitei, proprietara pensiunii, o doamna foarte amabila, ne-a vorbit despre povestea casutei-pensiune, despre istoria locurilor cu o foarte mare pasiune. In timp ce vizitam pensiunea si eram introdusi in tainele tehnicii de constructie, de imbinare a lemnului, am descoperit intr-un colt un stand cu .... Rastaute ::)). Am intrebat daca dumneaei le face si mi-a spus ca, nu, ci niste priteni de la Baia Mare, si cum nu voiam sa plec fara sa ii multumesc intr-un fel pentru amabilitate si timpul petrecut cu noi am cumparat cateva pungute cu Rastaute. De atunci Rastautele Maramuresene sunt pastele care se consuma la noi in familie si se fac cadouri la prieteni. Cei care vor gusta o singura data Rastautele se vor indragosti de ele si vor uita de tot ce inseamna pasta fainoasa din comert, fie ele facute la mama lor in Italia. Le cumpar de pe siteul Rastautemaramresene.ro, eMag si de la targurile traditionale din Bucuresti.
RaspundeGustati-le si nu veti regreta!!
Dau dependenta :))
p.s. Biletelul gasit in cutie cu desenele pastelor vesele si intrebarea: Tu ai zambit azi? il voi pune intr-un loc pe care sa-l vad dimineata sa imi insenineze ziua. ;)
Felicitari echipei Rastaute Maramuresene!
Multa inspiratie !!
A fost util acest review?
Anca Valean,
Ne-ati inseninat ziua :)
Ne bucuram din suflet ca va plac pastele noastre si ca ne sustineti.
Va mai asteptam cu drag in Maramures!